Lancia Delta Futurista

BrickScale har fått uppdraget att från 2018 och framåt leverera en unik Lego® byggsats till varje såld nytolkning av den legendariska rallybilen Lancia Delta.

Uppdragsgivare är det italienska företaget Automobili Amos, med bilentusiasten och rallyföraren själv i spetsen, Eugenio Amos. Läs mer om hans satsning nedan, och hur han inkluderar Lego® modeller framtagna av BrickScale i sitt projekt.

Lancia Delta var en bilmodell som lanserades första gången 1979. I Sverige gick den under namnet Saab-Lancia 600. Dessvärre blev aldrig bilen någon succé i just Sverige, men runt om i världen sålde den desto bättre.

1990-lancia-delta-integrale-evo-auction

Allt eftersom åren gick lanserades uppdaterade versioner av bilen med bättre motor, skivbromsar, bränsleinsprutning och fyrhjulsdrift bland mycket annat. Framåt 90-talet hade bilen även gjort sig känd inom rallyvärlden, tack vare 10 talet VM-segrar i olika kategorier.

Idag, 20 år senare är det färre och färre människor som minns den gamla rallylegenden, men naturligtvis finns bilen kvar hos många trogna bilentusiaster världen över.

En av de är italienaren Eugenio Amos, som i sitt garage parkerar en Ferrari F40, en Mercedes-Benz CLK GTR, en Porsche 911 GT2 RS bland flera. Även en klassisk Lancia Delta står där, och just denna bil verkar ha hittat en speciell plats hos Eugenio.

b31i7124_0.jpg

Han lanserar nämligen en nytolkning av bilen som kommer produceras i en mindre volym genom det egna företaget Automobili Amos, och säljas till personer som även de har ett intresse för den gamla legendariska bilen. Prislappen sägs ligga på 3 miljoner kronor, och det ryktas att en av de första köparen är Rob Dickinson, grundare av – just det – Singer Vehicle Design.

Nytolkningen lovas leverera vassare köregenskaper, bättre upphängning, biffigare bromsar och mera motor än någonsin. Totalvikten har även krympts med 90 kg tack vare mängder av kolfiber runtom bilen. Inredningen kläs om helt och bakdörrarna blir obefintliga i nytolkningen. Och som pricken över I:et levereras varje exemplar av bilen tillsammans med en unik Lego® modell av bilen som följer både exteriören och interiörens färgsättning.

Ansvarig för att ta fram dessa Lego® modeller blev BrickScale, som då gjorde allt från att designa Lego® versionen av nytolkningen, till att ta fram instruktionsmanualer och leverera Lego® bitar till varje enskild modell. Det blev ett stort uppdrag tack vare det positiva bemötandet av allmänheten gentemot Eugenios projekt.

I skrivande stund väntas ett 20 tal nytolkningar tillverkas, och lika många unika Lego® byggsatser tas fram.

Nedan listas en del nyhetsartiklar för dig som vill läsa mer om projektet.

Artikel på Bytbil.com

Artikel på Jalopnik.com

Artikel på Classicdriver.com

Om Eugenio Amos

Artikel på Autocar.co.uk

Artikel på Petrolicious.com